Πρωινό

The Chocolate Porridge Bowl

Το ήξερες ότι: «Μπορείς να απολαμβάνεις τη γλυκιά ή σοκολατένια γεύση στα γεύματα σου, χωρίς απαραίτητα να γεμίζεις το σώμα σου με ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά»;;;

Τάδε έφη η διατροφολόγος μας Μαρία Στακάκη και η απόδειξη έρχεται με μια συνταγή της για σοκολατένιο porridge.

Τι θα χρειαστούμε; 

Υλικά:

200 ml ζωικό γάλα ή φυτικό ρόφημα (σόγιας/αμυγδάλου/βρώμης κλπ.)

4 κ.σ. νιφάδες βρώμης

1 κ.γ. κακάο σκόνη Bioagros

1 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη από χουρμά (προαιρετικά στο τέλος μετά το βράσιμο του χυλού)

1 κ.γ. καρύδα τριμμένη

1 κ.γ. σπόρους chia

1 μικρή μπανανα (~60 γρ.)

1 μαύρο μούρο (για το foodstyling 😋)

1 κ.γ. μείγμα ξηρών καρπών με χιώτικο μέλι και ακατέργαστο κακάο (nuts about cocoa) Kiss the Earth

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη βρώμη και το κακάο και ανακατεύουμε συνεχως.

Μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε μπολ.

Γαρνίρουμε κατά βούληση με φρέσκα φρούτα, σπόρους και άλειμμα ξηρών καρπών.

Μια συνταγή από την διατροφολόγο μας για «γεύση στο στόμα & θρέψη στο σώμα»! 

 

Ακολουθήστε το προφίλ της

στο Instagram @the maria_st

και στο Facebook Maria Stakaki

για περισσότερες διατροφικές συμβουλές!