Γλυκά

Δίχρωμα muffins με φουντουκοβούτυρο με κακάο

Για 6 μεσαία κεκάκια θα χρειαστείτε:

•90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
•100 γρ. ζάχαρη καρύδας (δίνει υπέροχη καραμελένια γεύση)
•100 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
•1 κ.γ. χυμό λεμόνι
•1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•50 γρ. ηλιέλαιο
•1 κ.σ. κακάο σκόνη
•50 γρ. φουντουκοβούτυρο με κακάο και επιπλέον για την επικάλυψη
•τρούφα πέρλες πολύχρωμη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

• Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το λεμόνι και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
• Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα καρύδας, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη.
• Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τοφουντουκοβούτυρο.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το ένα τρίτο από το μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
Σε αυτό προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
• Μοιράζουμε το ανοιχτόχρωμο μείγμα στα φορμάκια να φτάσει περίπου ως τη μέση.
Από πάνω μοιράζουμε το μείγμα με το κακάο και με μια οδοντογλυφίδα το αναμειγνύουμε ελαφρώς μεταξύ τους.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις,
για 20-25 λεπτά και τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να βγαίνει καθαρή!
•Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να τα ξεφορμάρουμε.
•Καλύπτουμε τα κεκάκια με λίγο ακόμη φουντουκοβούτυρο και στολίζουμε με τρούφα πέρλες χρωματιστή!

Καλή τύχη και καλή σας απόλαυση! ❤️

 

Συνταγή από τον Σαααάκη @the_coook

Για περισσότερες συνταγές και δημιουργίες του the_coook , αλμυρές και γλυκές, επισκεφθείτε το προφίλ του στο Instagram και απολαύστε ελεύθερα!!!😋