Πρωινό

The Banana and Strawberries Porridge Bowl

Η διατροφολόγος της καρδιάς μας Μαρία Στακάκη μας μαθαίνει αυτή τη φορά πως να φτιάξουμε porridge ή αλλιώς κρέμα ή χυλό βρώμης με υλικά από το Biozin.gr .

«Μια εύκολη και γρήγορη επιλογή για πρωινό στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε οτιδήποτε, κυριολεκτικά, επιθυμούμε αφού είναι γευστικά ευμετάβλητο με την δυνατότητα να γίνει γλυκό ή και αλμυρό.» 

Τι θα χρειαστούμε;

Υλικά για 1 μερίδα: 

150-200 ml γάλα χαμηλό σε λιπαρά ή εβαπορέ αραιωμένο ή φυτικό ρόφημα (σόγιας, αμυγδάλου, φουντουκιού κα.)

3 κ.σ. νιφάδες βρώμης

1 κ.γ. σπόρους chia Bioagros

1 κ.γ. μέλι (μετά το βράσιμο)

1 μικρη μπανάνα (65 γρ)

4 μικρές φράουλες

1 κ.γ. σπόρους κάνναβης

1 κ.γ. κολοκυθόσπορο

1 κ.γ. φυστικοβουτυρο crunchy Kiss the Earth

¼ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε ένα μπρίκι, ρίχνουμε μέσα το γάλα της επιλογής μας, τις νιφάδες βρώμης και τους σπόρους chia.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το σκέυος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να γίνει ένας χυλός.

Όταν γίνει αρκετά πηχτό το μίγμα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε ένα μπολάκι.

Γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, τις κομμένες φράουλες, τους σπόρους (κάνναβης και κολοκυθόσπορο) και έπειτα περιχύνουμε με φυστικοβούτυρο crunchy.

Τέλος προσθέτουμε την πινελιά της κανέλας που θα απογειώσει τη γεύση μας!

 

Ακολουθήστε το προφίλ της

στο Instagram @the maria_st

και στο Facebook Maria Stakaki

για περισσότερες διατροφικές συμβουλές!