Πρωινό

Tahini Breakfast Bowl

Βάλτε χρώμα, όχι μόνο στη ζωή σας, αλλά και… στο πιάτο σας!!

Ξεκινάμε λοιπόν την εβδομάδα μας, ακούγοντας προσεκτικά τις συμβουλές της διατροφολόγου μας Μαρία Στακάκη σχετικά με την σημαντικότητα της ύπαρξης στα γεύματά μας, χρωματικής παλέτας αλλά και ποικιλίας τροφών έτσι ώστε να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Το κάθε πιάτο μας θα πρέπει να μοιάζει με ουράνιο τόξο διότι τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά είναι κάτι σαν «ενεργειακοί θησαυροί», παντοδύναμα εργοστάσια ενέργειας γεμάτα από ουσίες ζωτικής σημασίας.

«Η καθημερινή κατανάλωση ολόκληρων φρούτων και λαχανικών από μια ποικιλία χρωμάτων κάνουν περισσότερα για εμάς απ’ αυτά που φαίνονται.

Από τις πολύχρωμες, υγιεινές τροφές μπορούμε να πάρουμε ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού και τη γενική μας υγεία!!»

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε για το εικονιζόμενο υπέρ θρεπτικό πρωινό;🌈

Υλικά:

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.γ. σκόνη κράνμπερι (βοηθά για την καλύτερη υγεία του ουροποιητικού συστήματος)
1 κ.γ. μέλι
1 φέτα ανανά
4 φράουλες
2 κ.σ. ποπ κινόα Bioagros
1 κ.γ. τριμμένη καρύδα
1 κ.γ. ταχινι ολικής The nutlers

Εκτέλεση:

📌Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το μελι και τη σκόνη κράνμπερι.
📌Μεταφέρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
📌Προσθέτουμε τα ποπ κινόα και την τριμμένη καρύδα.
📌Τέλος ολοκληρωνουμε το foodstyling προσθέτοντας σπόρους/ ξηρούς καρπούς και ταχίνι ή οποιοδήποτε βούτυρο καρπων της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση!😋

Ακολουθήστε το προφίλ της

στο Instagram @the maria_st

και στο Facebook Maria Stakaki

για περισσότερες διατροφικές συμβουλές!